Suflé na slano s modrým syrom

Slávka Habrmanová/ food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 100 gramov múky,
  • 100 gramov masla,
  • 2 dcl mlieka  (1,5 % tuku),
  • strúhaný modrý syr typu gorgonzola (100 gramov),
  • tymián (skvelý by bol čerstvý, ale ak nemáte, pokojne dajte sušený (len toho menej, je výraznejší),
  • dva strúčiky cesnaku,
  • soľ, čierne korenie,
  • 2 bielky.
Foto: Ingimage.com

Postup: 

Z múky a masla urobíme zápražku, pridáme mlieko, necháme zhustnúť. Do toho zapracujeme syr, môže sa aj jemne rozpustiť; hodí sa určite aj cesnak a úplne nakoniec pridáme vyšľahané bielky, ktoré už len veľmi jemne zapracujeme.

Zmes dáme do vymastených a múkou vysypaných formičiek na suflé (asi do ¾ výšky) a upečieme.

Pokojne prudšie aj na 200 stupňov a musí to jemne vybehnúť.

Čas nebudem zámerne uvádzať, záleží, ako veľké mištičky máte. Treba jednoducho a prakticky skúšať špajdlou, ak zostane suchá a povrch máte krásne zlatistý, je hotovo.

Ak máte chuť, …

fantázii sa medze nekladú, môžete do vášho suflé pridať aj  nejaký druh jemného pomletého mäsa (králik/kura alebo rybu), no vtedy určite radšej ľahší syr než ten s modrou plesňou. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár