Šošovica na taliansky štýl, vhodná ako hlavné jedlo

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g šošovice,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
  • 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
  • 1,5 dcl bieleho vína,
  • 250 g cherry paradajok,
  • 1 stredne veľkú mrkvu,
  • soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano
Foto: Ingimage.com

Postup:

Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.

Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.

Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

články autora...

Pridaj komentár