Potrebujeme:
- 500 g šošovice,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
- 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
- 1,5 dcl bieleho vína,
- 250 g cherry paradajok,
- 1 stredne veľkú mrkvu,
- soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano
Postup:
Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.
Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.
Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.