Slávnostná syrovo-šunková roláda

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 400 g čerstvého syra typu tehla v celku,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
  • 150 g taveného syra,
  • 3 vajcia,
  • 100 g masla,
  • dijonskú horčicu (1-2 lyžičky), soľ, čierne korenie,
  • 50 g kapár,
  • 2 strúčiky cesnaku
Foto: Ingimage.com

Postup:

Hrudu syra dáme do mikroténového vrecka a dôsledne zviažeme, nech sa nám dovnútra nedostane voda. Vložíme do vriacej vody a prevaríme 15 až 17 minút.

Cieľom je, aby sa nám syr roztavil na pružnú, jednoliatu hmotu. Dôležité, aby ste vybrali čerstvý syr, so starším sa vám nemusí dobre pracovať. Syr okamžite po vybratí z vody rozvaľkáme na plát v tvare obdĺžnika.

Na to naukladáme plátky šunky. Tavený syr zmiešame s maslom, horčicou, nakrájanými vajíčkami, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme, pridáme nakrájané kapary.

Zmes natrieme na syr so šunkou a stočíme do tvaru rolády. Necháme stuhnúť v chladničke.

Ak plátky rolády nakrájame na chlieb alebo veku, vznikne nám pekný slávnostný pokrm, prípadne predjedlo.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár