Prekvapujúci králik so cidrom, kyslou kapustou a jablkami

Slávka Habrmannová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • králika pokojne celého (asi 1 až 1,5 kg váhy),
  • 300 ml jablkového cideru,
  • 100 g anglickej slaniny,
  • cesnak v šupke (5 strúčikov), stredne veľkú cibuľu,
  • 400 g kyslej kapusty,
  • 3 jablká,
  • 400 g cukety,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • vetvičku rozmarínu, soľ, trošku šľahačky na zjemnenie.
Kaufland, kapusta, králik
Foto: Ingimage.com

 

Postup:

Králika necháme v celosti. Osolíme. Dáme ho na pekáč, spolu s kapustou, jablkami, cibuľou nakrájanou na väčšie kocky a tiež cuketou. K tomu slaninka na drobné kocky.

Zalejeme to cidrom, pokvapkáme olejom a šľahačkou, pridáme rozmarín a cesnak a všetko spolu pečieme pod alobalom na 200 stupňov Celzia asi 2 hodiny, mäso musí byť mäkké.

Rozmarín v tomto recepte chutí geniálne. Rovnako aj kombinácia kyslej kapusty s jablkovou chuťou. Aj cuketa tomu určite pomáha.

Tento recept je dokonalý s použitím cidra, pivo namiesto neho by som v žiadnom prípade neodporúčala, pokazí chuť jemného králičieho mäsa.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár