Potrebujeme:
- duté čokoládové gule, prípadne iné súmerné fúkané čokoládové figúrky,
- 1 kondenzované mlieko v konzerve,
- 250 g mascarpone,
- 100 g horkej čokolády,
- 30 ml šľahačky;
- kandizované ovocie podľa ľubovoľného výberu na ozdobu.
Postup:
Nahrejeme nôž a čokoládové gule v strede prekrojíme. Kondenzované mlieko varíme v ešte neotvorenej konzerve ponorené vo vode 2 hodiny a necháme vychladnúť. Dobre ho vymiešame s mascarpone a vznikne nám jemný krém, ktorým naplníme polky čokoládových gúľ.
Nahrejeme si čokoládu vo vodnom kúpeli a zamiešame do nej šľahačku. Alebo môžeme využiť mikrovlnku. Nalejeme na povrch krému a okamžite – ešte, kým čokoláda nestuhla, posypeme kandizovaným ovocím, nech sa jemne prilepia.
Alebo môžeme využiť inú cukrárenskú ozdobu, prípadne lentilky.
Výsledný produkt pokojne poslúži aj ako Mikulášsky darček – stačí ho zabaliť do priesvitnej fólie a previazať mašľou.