Plnené čokoládové gule (možno aj ako tip na darček k Mikulášu)

Slávka Habrmanová 0


Potrebujeme:

  • duté čokoládové gule, prípadne iné súmerné fúkané čokoládové figúrky,
  • 1 kondenzované mlieko v konzerve,
  • 250 g mascarpone,
  • 100 g  horkej čokolády,
  • 30 ml šľahačky;
  • kandizované ovocie podľa ľubovoľného výberu na ozdobu.

Postup:

Nahrejeme nôž a čokoládové gule v strede prekrojíme. Kondenzované mlieko varíme v ešte neotvorenej konzerve ponorené vo vode 2 hodiny a necháme vychladnúť. Dobre ho vymiešame s mascarpone a vznikne nám jemný krém, ktorým naplníme polky čokoládových gúľ.

Nahrejeme si čokoládu vo vodnom kúpeli a zamiešame do nej šľahačku. Alebo môžeme využiť mikrovlnku. Nalejeme na povrch krému a okamžite – ešte, kým čokoláda nestuhla, posypeme kandizovaným ovocím, nech sa jemne prilepia.

Alebo môžeme využiť inú cukrárenskú ozdobu, prípadne lentilky. 

Výsledný produkt pokojne poslúži aj ako Mikulášsky darček – stačí ho zabaliť do priesvitnej fólie a previazať mašľou. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

články autora...

Pridaj komentár