Naozaj jednoduchá čokoládová torta na štýl brownie

Slávka Habrmanová 0

Potrebujeme:

  • 4 vajcia,
  • 250 g práškového cukru,
  • 100 g hladkej múky,
  • 200 g masla,
  • 200 g horkej čokolády.

 

Postup: 

Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou. Necháme mierne vychladnúť.

Pridáme do vajec, našľahaných s cukrom, kde sme následne zamiešali preosiatu múku.

Pečieme na 170 stupňov Celzia 25 minút.

Cieľom je, aby táto čokoládová torta bola ešte jemne mäkká a vláčna zvnútra. Môžete podávať s krémom z mascarpone, vymiešaným s cukrom a citrónovou šťavou, prípadne ovocím (najmä bobuľovým, ale aj jahodami), poduseným krátko na troche cukru. 

TIP:Toto čokoládové brownie môžete skúsiť aj jednotlivo do malých foriem na muffiny.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (9 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár