Kapustová štrúdla na slaný spôsob

Slávka Habrmannová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto (asi 500 gramov),
  • 500 g kyslej kapusty,
  • 150 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa,
  • väčšiu cibuľu, olej, rascu,
  • 3 vajcia
Foto: Ingimage.com

Postup:

Na oleji opražíme slaninu a cibuľu na kocky, pridáme smažiť kapustu, rascu. Cesto rozvaľkáme, naplníme touto zmesou, na to uvarené vajcia, zavinieme a vložíme do rúry. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov Celzia.

foto: Kyslá kapusta, Kaufland

 

Soľ zvlášť pridávať ani netreba, slanina aj kapusta býva dosť slaná sama o sebe. Ak máte radi, môžete do vnútra dať aj sušené namočené a udusené huby, prípadne šampiňóny.

Pokojne toto jedlo poslúži ako hlavné jedlo a podávať ho možno napríklad s dusenou anglickou zeleninou.

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár