Jemná hríbová krémová polievka

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • 500 g šampiňónov,
  • 50 g lesných sušených hríbov,
  • 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • 2 lyžice polohrubej múky,
  • 10 g masla, soľ, čierne korenie,
  • 200 ml mlieka,
  • petržlenovú vňať.

Postup:

Šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky, aj hríby predtým namočené podľa návodu. Udusíme obe suroviny na troche oleja, kde sme predtým smažili cibuľu a cesnak, dochutíme.

Zvlášť v hrnci si urobíme zápražku z múky a masla, zriedime vodou (alebo ak chcete vývarom), dochutíme.

Spojíme s hríbovou zmesou a pridáme mlieko, nakoniec petržlenovú vňať. Ešte chvíľu povaríme.

Môžeme krátko tiež povariť s bobkovým listom a novým korením (je to vynikajúce a stačí naozaj krátko). 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár