Jemná cuketa so zemiakmi v mlieku

Slávka Habrmanová/ food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • 1 kg cukety,
  • 0,5 kg zemiakov,
  • hlavičku cesnaku,
  • 4 dcl mlieka (1,5 % tuku),
  • provensálske bylinky/petržlenovú vňať, čierne korenie,
  • parmezán alebo iný typ tvrdého syra podľa chuti (asi 200 gramov).

Postup:

Cuketu a zemiaky nakrájame na kocky, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na tenké plátky.

Potom korenie, bylinky a namiesto vody všetko krátko povaríme v mlieku.

Zelenina bude mäkká hneď. Nakoniec posypeme parmezánom a premiešame; pri podávaní môžeme ešte tento skvelý syr nastrúhať aj do taniera.

Toto jedlo chutí aj, ak namiesto zemiakov použijete zeler – buľvu. Pozor – bude to mať výraznejšiu chuť. Prípadne tip pre odvážnejších, pridáme lístky šalvie.

Vegetariánom by stačilo…

Pevne verím, že vegetariánom by toto jedlo stačilo už len s nastrúhaným obľúbeným druhom syra ako napríklad parmezán, prípadne cottage cheese, alebo ak nie ste až tak prísni, pokojne si k tomu pripravte volské oko. Ale nám ostatným jedlo môže poslúžiť ako príloha k chutnému pečenému kuraťu či dusenej rybe. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár