Chutný mliečny dezert podľa inšpirácie talianskeho zabaglione

Slávka 4

Potrebujeme:

Na korpus: 3 bielky,120 g práškového cukru, 2 lyžice hrubej múky, 40 g kokosu;

na krém: krémový likér alebo koňak 1-2 lyžice, vanilkový lusk/aróma, banány (asi 5-6 kusov), 0,5 l mlieka (1,5 % tuku), 6 žĺtkov, vanilkový puding (1 balík), mascarpone (250 gramov), práškový cukor (150 gramov).

Foto: Ingimage.com

Postup: Najskôr si pripravíme korpus a to tak, že 3 bielky šľaháme s 120 g práškového cukru, pridáme 2 lyžice hrubej múky, 40 g kokosu. Pečieme v okrúhlej tortovej forme, ktoré sme si vymastili a vysypali múkou asi 12 minút na 180 stupňov Celzia. Treba skúšať špajdlou, musí zostať suchá.

Na korpus dáme banány povarené v likéri/koňaku s vanilkou a mliekom (2 dcl). Ak nám zostala tekutina, pokojne pridať aj tú, cesto to vypije.

Nad parou vymiešame žĺtky s práškovým cukrom (100 gramov), pridáme vanilkový puding uvarený podľa návodu, ale mlieka dáme menej, stačí 3 dcl na jeden puding a cukru 50 gramov. To preto, aby sme získali hustejšiu hmotu, než tradičný puding.

Pridáme ešte mascarpone a máme hotový krém, ktorý natrieme na banánovú zmes. Dezert pred podávaním určite nechajte zachladiť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár