Bravčová panenka so šampiňónmi

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčovej panenky,
  • 500 g  šampiňónov,
  • 3 ks jarnej cibuľky aj so zelenou stonkou,
  • čierne korenie,
  • 2 lyžice oleja,
  • soľ,
  • 250 ml šľahačky,
  • 1 lyžicu dijon horčice.

 

Postup: 

Mäso nakrájame na medailóniky, ochutíme a opečieme ho sprudka a krátko na oleji. Z jednej strany asi 3-4 minúty, z druhej stačí aj 2 minútky. Vyberieme a prikryjeme alobalom, nech mäso nevychladne, necháme ho chvíľku odležať.

Vo výpeku (tam zostala všetka chuť) udusíme šampiňóny, nakrájané na jemné plátky, pridáme aj nasekanú jarnú cibuľku.

Nepodlievame vodou, dáme šľahačku, chvíľu ešte povaríme, nakoniec dijon horčicu, ak treba ešte dochutíme. Podávame s cestovinami, najlepšie papardelle.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár