Pripravte si s nami viac menej slávnostné chlebíčky

Slávka Habrmanová/food blogerka 1

Ak sa vám niekedy zdá, že klasické chlebíčky sú niečo, čo by bolo treba vylepšiť, ozvláštniť, prípadne dodať im slávnostnejší tón, skúste sa pohrať s lístkovým cestom. Určite vám pri príprave radi pomôžu aj vaše deti.

Vtip je v tom, že namiesto klasického chleba alebo veky použite lístkové cesto, ktoré si povykrajujete v rôznych tvaroch a jednoducho upečiete. A už len vrstvíte tým, čo máte radi. Pokojne môžete využiť aj ako zaujímavejšiu a chutnú desiatu alebo slávnostnejšie raňajky.

shutterstock

Viac menej slávnostné chlebíčky

Potrebujeme:

  • lístkové cesto mrazené – 450 gramov,
  • maslo,
  • ľadový šalát alebo iný listový šalát,
  • šunku (asi 300 g),
  • 3-4 vajíčka,
  • 200 g tvrdého syra,
  • 1 kápiu alt. niečo iné na ozdobu.  

Postup:

Lístkové cesto nechajte rozmraziť. Rozvaľte ho na pomúčenej doske na jeden súvislý plát, hrubý asi 0,5 cm; môžete jemne osoliť. Povykrajujte si na suchý plech rôzne tvary, netreba ho zvlášť nijak mastiť ani vysypávať múkou, lístkové cesto má tuku dosť.

Pečte prudko na 220 stupňov Celzia asi 15 minúť, kým nie je krásne zlatisté. Pozor, pri dobe pečenia záleží, ako hrubé cesto ste si rozvaľkali, takže treba sledovať rúru.

Nechajte miernie vychladnúť, natrite maslom a už vrstvíte, čo máte radi: ľadový šalát, šunku, plátok vajíčka, nastrúhať syr na vrch.

Náš tip: Na ozdobu krásne ladí plátok kápie, ale odvážnejším odporúčam dať malý filet ančovičky, skvelo doplní celkovú chuť, no rybí pôvod vás nebude iritovať.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Komentáre k článku

  1. Mne by sa to páčilo aj tak, ako je to na obrázku – že rozvaľkať, nakrájať, navrstviť a až potom zapiecť.

Pridaj komentár