Zelená špargľová polievka

redakcia 0
Ingimage

Potrebujeme:

  • Menšiu viazaničku zelenej špargle (10 kúskov)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • Cibuľa
  • 3 PL múky
  • 1,5 l vody
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ, korenie, petržlenová vňať

Príprava:

Špargliam odrežeme drevnatú časť. Zbytok mäkkej časti uvaríme v troche vody, do ktorej dáme lyžičku soli a cukru. Povaríme 10 minút, aby sme z nich dostali horkosť. Scedíme.

Na troške oleja alebo masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, premiešame, pridáme vodu, korenie, zemiaky narezané na menšie kocky a uvarené špargle. Varíme, kým nezmäknú zemiaky. Potom zeleninu zmixujeme na hladký krém, pridáme smotanu na varenie.

Dochutíme podľa potreby, ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody a krátko povaríme. Posypeme na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými kúskami chleba.

»»» Ďalšie recepty so špargľou

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár