Rozkvitnuté venčeky

Marta Turociová 0

Poďte si pripraviť chutné venčeky!

  • Náročnosť: 2 bábovky
  • Doba prípravy: asi 50 minút
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Vystačí na: asi 25 porcií

Na cesto na venčeky potrebujete:

  • 1 balenie Venčekov Dr.Oetker
  • 250 ml vody
  • 125 g margarínu
  • 3 vajcia

Na náplň do venčekov treba:

  • višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
  • zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
  • 650 ml mlieka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 250 ml šťavy z kompótu

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker
  • Kvetiny oblátkové Dr.Oetker

Okrem toho budete potrebovať:

  • 2 plechy na pečenie
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Ako na prípravu venčekov

  • Zo zmesi na prípravu cesta urobíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajciami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predohriatej rúry a pečieme.
    • Elektrická rúra: 200 °C
    • Teplovzdušná rúra: 180 °C
    • Plynová rúra: stupeň 4
    • Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!
  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!
  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!
  • Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
  • Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
  • Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
  • Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
  • Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.

TIP: Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...

Pridaj komentár