Rebarborový koláč

Marta Turóciová 0

Vystačí na: asi 12 porcií

Doba prípravy: asi 50 minút

Doba pečenia: asi 20 + 20 minút

Na rebarborový koláč potrebujete

Na cesto: 

  • 60 g strúhaného kokosu
  • 300 g rebarbory
  • 250 g hladkej múky
  • 20 g preosiateho kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 g zmäknutého masla
  • 3 vajcia
  • 4 PL mlieka

Na náplň: 

  • 150 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 40 g strúhaného kokosu

Na ozdobenie: 

  • 250 g očistených jahôd
  • 2 zarovnané PL jahodového džemu
  • 2 PL vody 

Na rebarborový koláč ešte potrebujete: 

  • tortovú formu (26 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Príprava rebarborového koláča

Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).

 V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. 

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 20 minút

Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. 

  • Doba pečenia: asi 20 minút 

Koláč necháme vo forme vychladnúť.

Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár