Pikantný rebarborový koláč

Marta Turóciová 0

Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 55 minút

Na rebarborový koláč potrebujete

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 250 g polotučného tvarohu 

Na ovocnú náplň:

  • 500 g rebarbory
  • 250 g čerstvých alebo zmrazených červených ríbezlí
  • 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
  • 50 g cukru
  • 250 ml nektáru z čiernych ríbezlí

Na pudingový krém:

  • 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
  • 200 ml mlieka

Na posypanie 

  • 2 balíčky Vanilínového cukru 

Ešte potrebujete: 

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • váľok

Príprava rebarborového koláča

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. 

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C 
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 15 minút

Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť.

Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm.

Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. 

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 40 minút

Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná náplň  dostatočne stuhla. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár