ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk
inzercia
Rodinka
inzercia

17.06.2015verzia pre tlač


A ty, bublanina, len sa pekne nafukuj!

Autor: Andrea Gregorová

Keď sa povie bublanina, asi každý si predstaví múčnik s najrôznejším ovocím, ktorý patrí ku klasike slovenskej kuchyne. Použite ovocie, ktoré práve dozrieva a pustite sa hneď do pečenia.

Ríbezľová bublanina

Príprava: 20 min        Pečenie: 60 min        

Suroviny:

  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml oleja (Raciol výberový)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 150 g ovocia – ríbezle, čučoriedky, jahody
  • ½ prášku do pečiva
  • vanilkový cukor
  • tuk a múka na vymazanie plechu

Postup:

Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta. Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.

Náš tip: Ak radi pečiete a obľubujete klasické mamine dobroty ako bublanina a bábovka, výbornou voľbou je neochutený výberový olej Raciol. Výberové repkové oleje sú spoľahlivými pomocníkmi pri príprave jedál pre všetkých, ktorí majú radi tradičné recepty, ktoré si pamätajú z detstva. Viac informácií na www.sLaskouPreRodinu.sk

Súvisiace články

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 4.5 z 5. Celkom 2 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Komentáre

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised


Poslať odkaz priateľovi

inzercia