Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

0

Rozmýšľate nad silvestrovským, či iným sviatočným menu? Ispširujte sa!

Na aspik potrebujete: 

  • 750 g väčších rajčín
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
  • 3 PL vody
  • 100 g čiernych olív
  • 100 g zelených olív
  • 1 balíček mozzarelly
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 1 zarovnaná KL soli
  • ½ KL čili korenia
  • 1 PL šťavy z citróna

Ešte potrebujete: 

  • ponorný mixér
  • silikónovú formu na muffiny

Ako na prípravu aspiku 

  1. Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
  2. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
  3. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  4. TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár